05/10/2015 18:46

„Čovek ptica“ prvi na listi najboljih filmova u 2015. godini

Britanski Telegraf sastavio je listu najboljih filmova 2015. godine do sada, i prvi na listi je Čovek ptica Alehandra Injaritua sa Majklom Kitonom u ulozi nekadašnje zvezde holivudske superherojske franšize koji pokušava da se iskupi pod svetlima Brodveja.



Među najboljima je i Selma Ave du Vernej o Martinu Luteru Kingu, Inherent Vice Pola Tomasa Andersona sa „zvezdanom“ postavom na čelu sa Hoakinom Feniksom, Džošom Brolinom, Ovenom Vilsonom, Ris Viderspun i Benisijom del Torom, javlja Tanjug.




Među filmovima godine je i Rvanje sa ludilom Beneta Milera o olimpijskim rvačima, braći Šulc i ekscentričnom milioneru koga igra neprepoznatljivi Stiv Karel.

Tu je i Ritam ludila Demijena Čazela sa Oskarom nagrađenim Džej-Kej Simonsom u ulozi profesora muzike.




Na listi se nalazi i The Duke of Burgundy Pitera Striklanda, nezavisni It Follows Dejvida Roberta Mičela, I dalje Alis sa sjajnom Džulijen Mur, animirani The Tale of Princess Kaguya.

Kritičar Telegrafa izdvojio je i ostvarnje Golub koji sedi na grani razmišljajući o postojanju Roja Andersona – seriju komičnih skečeva – zatim Pobesnelog Maksa Džordža Milera sa Šarliz Teron kao istinskim alfa mužjakom ovog filma, još jedan animirani film U tvojoj glavi i komediju Listen Up Philip sa Džonatanom Prajsom i Džejsonom Švarcmanom u glavnim ulogama.



Na listi je i neobični vestern Slow West Džona Meklina sa Majklom Fasbenderom, animirani Song of the Sea, The Wonders Alis Rohvaher sa Monikom Beluči u jednoj od uloga, Hard to Be a God Alekseja Germana, bračna drama 45 Years Endrua Heja sa Šarlot Rempling i Tomom Kortenejom, The Walk Roberta Zemekisa o poduhvatu Filipa Petija koji je hodajući na žici prešao sa jedne kule njujorškog Svetskog trgovačkog centra na drugu.




Listu zatvara nova ekranizacija Šekspirovog „škotskog“ komada Magbet Džastina Kurcela sa Majklom Fasbenderom i Marion Kotijar.

izvor: rts.rs