08/11/2017 09:56

Otvorene prijave za srednjoškolce za „Kreativnost kao poziv"

Ako si učenik 3. ili 4. razreda srednje škole iz Novog Sada i interesuje te kako izgleda biti glumac, snimatelj, fotograf, grafički dizajner, pozorišni producent, festivalski menadžer - ovo je pravi konkurs za tebe! 

Pozivamo te da nam se pridružiš „Iza scene“, gde ćeš imati priliku da sa profesionalcima provedeš nekoliko sati, na njihovim radnim mestima ili u poseti kulturnim dešavanjima i upoznaš se sa procesima nastajanja umetničkih dela ili projekata i to iz perspektive koja nije dostupna običnoj publici!
Takođe, pozivamo te da se prijaviš za kreativne radionice koje će ti otkriti kako je baviti se audio-video produkcijom, osmišljavati grafička rešenja, pametno koristiti društvene mreže za promociju svojih zamisli i koji je put od ideje do realizacije događaja poput festivala ili izložbe. 

Saznaćeš kako nastaju vizuelni identiteti, kako se planiraju projekti u kreativnim industrijama, o stvaralačkim procesima koji su uzbudljivi i inspirativni! Pridruži nam se i saznaj da li u tebi čuči budući kreativac! 

Ono što treba da uradiš je da se u par jednostavnih koraka prijaviš OVDE popunjavanjem kratkog upitnika. Konkurs je otvoren do 18. novembra u ponoć. Radionice će se održati tokom poslednje dve nedelje novembra, a o konkretnom vremenu i mestu odvijanja radionica će odabrani učesnici biti naknadno obavešteni.

Predavači na radionicama će biti iskusni reditelji, producenti, grafički dizajneri i menadžeri u kulturi koji žive i rade u Novom Sadu. Za dodatna pitanja možete nam se obratiti putem mejla [email protected]

Aktivnosti „Iza scene“ i kreativne radionice deo su projekta „Kreativnost kao poziv“, koji sprovodi Udruženje Cinema City iz Novog Sada. Projekat je podržala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada, kao jednu od aktivnosti kojom se ostvaruju ciljevi i mere definisane Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za period od 2015. do 2018. godine.