15/01/2018 12:56

Otvoren konkurs za učešće u projektu „Cirkus gradi poverenje"

Ukoliko imate između 15 i 20 godina, živite u Novom Sadu i voleli biste da budete deo tima uzbudljivog umetničkog projekta „Cirkus gradi poverenje” koji se bavi borbom protiv predrasuda i stereotipa o različitosti, pozivamo vas da se prijavite na besplatni program radionica savremenog cirkusa, grafičkog dizajna, fotografije i upravljanja događajima.

Konkurs je otvoren do ponedeljka, 22. januara do ponoći, a prijave se vrše OVDE, popunjavanjem kratkog upitnika.

Projekat „Cirkus gradi poverenje“ realizuje Udruženje Cinema City u saradnji sa Ludifico i Kreativnim pogonom, а zahvaljujući podršci Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, kao i Britanske ambasade u Beogradu.


Savremeni cirkus je veoma snažno sredstvo koje pokreće razmišljanje o važnim društvenim pitanjima, kao i učešće u kreativnom rešavanju problema. Odabrani učesnici će biti jedan tim koji će tokom naredna dva meseca imati zadatak da osmisli, realizuje i promoviše savremenu cirkusku predstavu koja će problematizirati pitanje predrasuda, rađanja ekstremnih stavova i ponašanja prema onima koji su drugačiji.

Oni koji se odluče za radionice savremenog cirkusa imaće priliku da se oprobaju u scenskom pokretu, od mentora nauče različite cirkuske veštine (žongliranje, akrobacije, balansiranje...) i igraju u samoj predstavi. Ostali učesnici će imati priliku da pohađaju radionice osnova grafičkog dizajna, fotografije i event menadžmenta i uz pomoć mentora organizuju marketinšku promociju i izvođenje predstave. Premijera cirkuske predstave održaće se krajem marta, a učenici četiri novosadske srednje škole će imati priliku da vide rezultat timskog rada svojih vršnjaka.

Od učesnika se očekuje da redovno pohađaju radionice u naredna dva meseca koje će u proseku biti održavane dva puta nedeljno. 

Cirkuske radionice će se održavati utorkom i četvrtkom u kasnim popodnevnim časovima, dok će polaznici ostalih radionica biti naknadno obavešteni o dinamici rada i u dogovoru sa mentorima u zavisnosti od vrste zadatka na radionicama.

Oni koji žele da se prijave za radionice fotografije bi trebalo da obezbede fotoaparat.
Učesnici projekta „Cirkus gradi poverenje“ će po uspešno završenom projektu dobiti sertifikat kojim se potvrđuju stečena znanja i veštine, kao i preporuku od svojih mentora.

Za dodatna pitanja možete nam se obratiti putem mejla [email protected], a više o samom projektu pročitajte OVDE.

Otkrijte svoj kreativni potencijal, preispitajte sopstvene stavove, probudite umetnika u sebi i upoznajte nove ljude! 

Čekamo vaše prijave! :)