17/11/2023 09:24

Nikola Jovanović, Virgin Music Group Western Balkans, na CON konferenciji

Na CON konferenciju koju Udruženje Cinema City ove godine organizuje od 25. novembra do 1. decembra u Novom Sadu, stiže i Nikola Jovanović, Vice President Virgin Music Group Western Balkans, kao jedan od panelista na konferencijskom delu CON-a.

Ulaznice za CON konferenciju dostupne su u Gigs Tix-u, po ceni od 800 dinara za jedan dan, odnosno 1200 dinara za oba.


Nikola Jovanović je vice president Virgin Music Group Western Balkans i šef sektora za društvene odnose u Universal Music Western Balkans. Sa 20 godina iskustva u muzičkom biznisu, jedan je od ključnih ljudi u muzičkoj industriji na Balkanu. Trenutno sa Virgin Music Group sarađuje sa umetnicima kao što su Joker Out, Konstrakta, Magnifico, Balkaton label, Zoe Kidah da spomenemo samo neke. Takođe je i direktor Zadužbine Milana Mladenovića, organizacije koja štiti zaostavštinu legendarnog frontmena EKV-a.

Njegovo dosadašnje iskustvo uključuje i funkciju potpredsednika RUNDA (Regionalno udruženje nezavisnih diskografa Balkana), MTV Adria Talent i muzički menadžer, izvršni direktor i koosnivač Lampshade Media.

Jovanović je diplomirao na Akademiji umetnosti u Beogradu, na odseku za muzičku produkciju i snimanje zvuka. Menadžer je Buč Kesidija, srpske muzičke senzacije i najvećeg regionalnog benda nove generacije u poslednjih 10 godina. On je i menadžer mlade i talentovane Ive Lorens koja će svirati na ovogodišnjem Ment festivalu.

Nove najave i opširnije informacije o preciznom vremenu i lokaciji održavanja panela na CON konferenciji slede uskoro.