27/06/2016 09:52

Ne propustite odlična filmska ostvarenja trećeg dana festivala Cinema City

Družimo se u Kineskoj četvrti i Limanskom parku

Rekordna poseta svake bioskopske lokacije - sa do poslednjeg mesta ispunjenim bioskopima na otvorenom i zatvorenom - obeležili su i drugi dan 9. Cinema City festivala! U treći dan festivala ulazimo u 17:00, na lokaciji Indoor Cinema, sa filmom Apofenija, Marina Maleševića. Oslanjajući se na rad letonskog naučnika Konstantina Raudiva, u filmu, psihijatar razočaran u svoju profesiju, sprovodi eksperiment sa ciljem da empirijski odredi da li postoji život posle smrti, pomoću fenomena apofanija...U selekciji Fresh Danube Films, od 20:15, na istoj lokaciji prikazuje se Žalejka Elize Petkove - višetruko nagrađivan film, govori o borbi mlade devojke koja hrabro želi da živi život na svoj način i po pravilima suprotnim tradiciji i običajima, dok nailazi na osudu i nerazumevanja ljudi oko sebe. Potom slede filmovi iz selekcije Up to 10,000 Bucks koji će, nakon izuzetno uspešnog jučerašnjeg starta selekcije, i ove večeri svojim kratkim pričama na najlepši način doprineti festivalskoj atmosferi. U slotu od 22h biće prikazani: Kada, Vožnja, Prvi sastanak, Hrana pre svega, Divčibare.
Dubina dva, Ognjena Glavonića, eksperimentalni dokumentarac o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda, koji se direktno, a na meditativni i hipnotišući način, obraća doživljajima, mašti i osećanjima gledaoca, biće prikazan u 21:00 na Fabrika Open Airu. Stani na put, film Nemanje Đerića, priča o okupljanju rep umetnika koji snimaju pesmu povodom dvadeset godina hip hopa u regionu, biće predstavljen na istoj lokaciji sa početkom u 23h.


U bioskopu Amstel Opena Air u Limanskom parku u 21:00 uživamo u filmu Dobra žena  Mirjane Karanović, koji vas neće ostaviti ravnodušne. Rediteljski prvenac poznate glumice govori o glavnoj junakinji koja, nakon prelomnih saznanja, započinje svoje “buđenje” iz provincijskog raja u kojem je do tada živela. U filmu igra sjajna glumačka ekipa: Mirjana Karanović, Boris Isaković, Hristina Popović, Bojan Navojec, Jasna Đuričić, Ksenija Marinković, Vlado Kerošević, Hristina Popović, Anđelika Simić, Ermin Bravo, Olivera Viktorović, Isidora Simijonović, Jovan Belobrković, Zinaida Dedakin, Svetozar Cvetković .


U 23:00 u Limanskom parku, Cinema City Festival predstavlja WiNWiN, oštru satiru Daniela Hoesla o iracionalnom bogatstvu koje se gomila na globalnim tržištima.


Na SKCNS Brod Teatru nas očekuje repriza Sonite od 21:00, ostvarenja koji je prethodnih dan osvojilo festivalsku publiku na omiljenoj lokaciji Firchie Think Tank  Studio, a nakon čega slede reprizna ostvarenja selekcije Up to 10,000 Bucks prikazana u nedelju, 26. juna.


Program se nastavlja u Firchie Tink Tank Studiu od 21:00 sa projekcijom dokumentranog filma Zid smrti, i tako to, Mladena Kovačevića, koji nas vodi u životnu priču žene koja od malih nogu vozi motor po zidu smrti na vašarima širom Srbije. Obavezno svratite do Firčija u 23h jer će vas pozitivna energija žurke za koju će biti zadužena neverovatna Bebi Dol, jednostavno, oduševiti.Takođe, u okviru paralela ne propustite izložbu Razlike, a povodom obeležavanja 15. godišnjice razvojne pomoći Evropske unije Srbiji, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i EU info point Novi Sad organizuju izložbu fotografija “EU i Srbija: 15 godina partnerstva” koja će svečano biti otvorena u okviru Cinema City internacionalnog filmskog festivala u danas, 27. juna, u 18.30 časova.
Želimo vam nezaboravan filmski i muzički program @ #CinemaCity2016!

Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.