29/01/2019 04:01

Naši partneri na projektu “Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija” su strava!

Projekat “Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija”, kojim želimo da osnažimo saradnju među savremenim kulturnim i kreativnim scenama Mađarske i Srbije, radimo zajedno sa još tri organizacije iz ove dve države.


Kako bismo kvalitetno uspeli da povežemo učesnike kulturnih scena dve države, potrebno je da imamo kvalitetne partnere na projektu. Zato su tu, pored našeg udruženja Cinema City, i novosadska Asocijacija Kulturanova, organizacija koja svoj rad fokusira na razvoj urbane kulture mladih i podizanje svesti o relevantnim pitanjima u društvu, s vizijom izgradnje kreativnog prostora za omladinu Novog Sada i regije. Zajedno smo sa njima realizovali evropski projekat koji rezultirao nagrađenim Erasmus+ programom!

Partneri iz Mađarske su KÉP-SZÍN-HÁZ i MASZK – dve organizacije koje već dugo godina sarađuju na različitim projektima. KÉP-SZÍN-HÁZ, pored toga što ima vrlo kvalitetne ljude, raspolaže i prostorom za događaje, koncerte, izložbe i projekcije filmova, koje rado ustupa drugim udruženjima kulture u Segedinu. MASZK već više od dve decenije organizuje eksperimentalne i inovativne pozorišne festivale, performanse i predstave internacionalnog karaktera.

Ovaj projekat će biti sjajna prilika da uspostavimo prekograničnu saradnju sa ovim organizacijama, jer imamo slične ciljeve, ciljne grupe, programske aktivnosti, iskustva i vrednosti koje svi delimo, a to su profesionalizam, posvećenost, timski rad, podrška mladim ljudima i poštovanje različitosti.

Projekat "Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija" realizujemo uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ovog teksta odgovorno je isključivo udruženje Cinema City i sadržaj ovog dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela Programa.