20/10/2023 05:42

Muzički program na CON-u: Sin Seekas!

U organizaciji Udruženja Cinema City, od 25. novembra do 1. decembra, biće realizovana dva projekta: Internacionalni filmski festival Cinema City i CON konferencija. SKCNS Fabrika, Kulturna stanica Svilara i Pozorište mladih biće mesto susreta filma, muzike i diskusija na temu umetnosti i kreativnih industrija. 

Na ovom događaju slušećemo i Sin Seekas, bend koji je osvojio treće mesto na ovogodišnjem Bunt rok festivalu. Sastav koji se izdvojio od drugih i osvojio simpatije žirija, kombinuje u svojoj muzici ska, balkanske melodije, dancehall, funk i reggae, uz tekstove na engleskom i mađarskog jeziku. Ovaj vojvođanski crossover bend nastupiće u Kulturnoj stanici Svilara, u petak, 25. novembra, u okviru BUNT showcase-a.


Članovi benda su, osim Senćanske bande opakih, i polaznici Muzičkog Studija Kőbányai (Budimpest), Muzičke Akademije Novi Sad. Tekstovi su u većini slučajeva na engleskom i srpskom, a neki su napisani i na mađarskom, maternjem jeziku članova benda. Bend Sin Seekas je nastupao na brojnim festivalima i manifestacijama : Mađarska (Sziget festival, A38 boat, LB27 Reggae Camp), Bugarska (Hills of Rock, Street Food Fest Varna), Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija. Takođe, delili su binu sa izvođačima kao što su Hornsman Coyote, Dubioza Kolektiv, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Ladánybene 27, Rambo Amadeus, ZAA, Lóci Játszik, Kerana i Kosmonavtite, La3no Cubano. Na sedmom izdanju Bunt rok festivala, 2023. Sin Seekas je osvojio treće mesto.

Foto: Gordan Jović RTS