21/10/2023 05:02

Muzički program na CON-u: Bagremov med!

U organizaciji Udruženja Cinema City, od 25. novembra do 1. decembra, biće realizovana dva projekta: Internacionalni filmski festival Cinema City i CON konferencija. SKCNS Fabrika, Kulturna stanica Svilara i Pozorište mladih biće mesto susreta filma, muzike i diskusija na temu umetnosti i kreativnih industrija. 

Na ovom događaju slušaćemo i Bagremov med, bend koji je osvojio drugo mesto na ovogodišnjem Bunt rok festivalu, a nastupiće u Kulturnoj stanici Svilara, u petak, 25. novembra, u okviru BUNT showcase-a.

Autorski sastav iz Beograda inspirisan zvucima rok muzike šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih, nastavlja ovaj žanr iz vizure današnjice. Kako članovi benda kažu, u vremenu dosta čistog, a često sterilnog zvuka, oni jure nešto prirodniju, siroviju varijantu, tako da njihov nastup nikako ne treba da propustite.

Bend čine Strahinja Popović (bas, glavni vokal), Bojan Ristić (gitara, prateći vokal) i Nemanja Terić (bubnjevi). Aranžmani pesama prilagođeni su zvuku tri instrumenta, složeno i promišljeno povezanih u jednu celinu. Bend istražuje sve aspekte rok muzike iz perioda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, iz vizure današnjice. Zvuci benda do sada mogli su se čuti na brojnim festivalima od kojih se izdvajaju Belgrade Beer Fest (Beograd), Malomfestival (Orom), Zaječarska gitarijada (Zaječar), kao i iz beogradskih klubova Fest, Kuglaš, Atom, Problem, Polet... Na 7. Bunt rok festivalu bend osvaja drugo mesto, a Strahinja Popović dobija nagradu za najbolji vokal festivala. Do kraja 2023. očekuje se objavljivanje debi albuma Bagremovog meda pod nazivom Paraliza sna.


Foto: Gordan Jović RTS