24/11/2023 09:10

Milica Rašković na CON konferenciji

Na CON konferenciju koju Udruženje Cinema City ove godine organizuje od 25. novembra do 1. decembra u Novom Sadu, stiže i Milica Rašković, kao jedna od panelistkinja na konferencijskom delu CON-a.

Ulaznice za CON konferenciju dostupne su u Gigs Tix-u, po ceni od 800 dinara za jedan dan, odnosno 1200 dinara za oba.


Milica Rašković je pedagoškinja i menadžerka u kulturi koja poslednjih 20 godina radi na razvoju kulturne scene, sa posebnim fokusom na uključivanje različitih ranjivih grupa. Osnovala je i vodila 3 nevladine organizacije kada je stekla značajno iskustvo u pisanju i implementaciji projekata od lokalnog do međunarodnog nivoa. Dobro poznavanje novosadske nevladine i kulturne scene kao i međunarodno iskustvo dalo joj je podsticaj da uspešno razvije kulturni centar i biblioteku Američki kutak u Novom Sadu koji vodi već 17 godina i za čije je ko - vođenje dobila nagradu Public Diplomacy Achievement Award dodeljenu od strane Udruženja profesionalnih diplomata iz SAD-a.
Kao jedan od njenih najznačajnijih projekata izdvaja se projekat kojim je Novi Sad dobio titulu Evropske prestonice kulture kroz čiju je i implementaciju u poslednjih 7 godina stekla dragoceno iskustvo u razvoju programa u oblasti kulture i umetnosti. Nakon nekoliko uspešnih projekata koje je pisala za program Kreativna Evropa, pridružila se timu Deska Kreativna Evropa Srbija u okviru kojeg radi na informisanju, edukaciji i razvoju projektnih ideja za ovaj najveći program finansiranja projekata u Evropi.