23/11/2023 04:06

Lisa Simpson, Easol, na CON konferenciji

Na CON konferenciju koju Udruženje Cinema City ove godine organizuje od 25. novembra do 1. decembra u Novom Sadu, kao jedna od panelistkinja stiže i Lisa Simpson, koosnivač i kreativna direktorka kompanije Easol.

Ulaznice za CON konferenciju dostupne su u Gigs Tix-u, po ceni od 800 dinara za jedan dan, odnosno 1200 dinara za oba.


Lisa Simpson je koosnivač i kreativna direktorka kompanije Easol, prve platforme za buking koja omogućava kreatorima festivala potpunu kontrolu nad svakim delom njihovog poslovanja, od brenda do veb stranice, podataka, klijenata, finansija i još mnogo toga.

Pre pokretanja Easol-a 2017. godine, Lisa i Ben Simpson, koji je zajedno sa njom osnovao platformu, proveli su 15 godina vodeći događaje, uključujući Rough Hill i prodajući preko 2 miliona ulaznica godišnje, a 2014. su osnovali Rise Festival  najveći evropski festival zimskih sportova i muzike na snegu.

Dok su gradili Rise Festival, Ben i Lisa su postali frustrirani pokušavajući da se bave prodajom složenih experience-a uz pogrešne alate, ali i time koliko su treća lica imala kontrolu nad ključnim aspektima poslovanja – ograničavanjem brenda, kontrolom plaćanja i korišćenjem njihovih podataka za promovisanje rivalskih događaja. Krenuli su da izgrade novi način prodaje festivala koji vraćaju moć u ruke kreatora sa Easol-ovom platformom.

Danas je Easol primarna platforma za kreatore festivala i doživljaja širom sveta u 135+ zemalja, uključujući  Afro Nation, Womad, Defected, Hospitality, Beatworx, Secret Garden Party, The Discovery Channel i Wanderlust.

Nove najave i opširnije informacije o preciznom vremenu i lokaciji održavanja panela na CON konferenciji slede uskoro.