20/05/2010 12:20

„Kontakt“ Ričija Hotina u selekciji Burn Planet Rock

Dokumentarni zapis jedne veoma nekonvencionalne i ambiciozne turneje pod nazivom “Kontakt” (Contakt), kojom je muzička etiketa Minus obeležila deset godina svog postojanja. Turneja je obuhvatila nekoliko kontinenata, a njeni najznačajniji momenti ušli su u sedamdeset i osam minuta filma, kojim se prikazuju događaji od prvog nastupa u St. Andrews Hallu u Detroitu, na kome je bas bukvalno srušio zgradu, preko vrhunca turneje u Amsterdamu, sve do poslednjeg nastupa u Tokiju.

Film je vrlo realističan prikaz turneje i dešavanja iza scene, tako da nam pruža jedinstven uvid u događaje koji su protekli sjajno, kao i u one koji su bili blizu katastrofe. Režiju potpisuju Richie Hawtin, Ali Demirel i Niamh Guckian.

Dokumentarac prikazuje nastupe najvećih zvezda pomenute etikete, poput sjajnog Riči Hotina (Richie Hawtina), Magde, i mnogih drugih, njihove komentare, kao i komentare njihovih prijatelja, i svih ljudi koji su ovu neverovatnu turneju učinili mogućom.

Poznati novosadski DJ Dee Face prisustvovao je premijeri filma „Kontakt“ u Amsterdamu:

"Neverovatna je energija koju Riči emituje tokom svih ovih godina. Imam osećaj da se kod njega svakodnevno budi želja i entuzijazam prvih rejvova. „Making Contakt” je poseban iz razloga što predstavlja originalnu belešku i putopis o pomeranju granica live DJ performansa. Nosi viziju. Inovativnost. Novi koncept interaktivne zabave. Premijera ovog filma, koja se dogodila na Amsterdam Dance Eventu, bila je jedinstveno iskustvo pošto su publiku činili posetioci turneje iz čitavog sveta. Neverovatno je videti ljude na koje je jedan performans ostavio toliko jak utisak da su poželeli da dođu i pogledaju film o tome. Ukoliko želite da razumete kako funkcioniše Ričijev mozak, onda je ovaj film najbolji za vas. Richie Hawtin - Jean Michel Jare današnjice."