03/09/2017 07:27

Gradić predivan i posle kiše

Iako je delovalo da programa možda neće biti, druge večeri, svi programi održani su po planu u sveže okupanom Gradiću. Kao i prethodne večeri Novosađani su uživali u spektakulranom muzičkom, scenskom i filmskom programu. Gosti festivala imali su priliku da pogledaju dvadeset i jedno filmsko ostvarenje na četiri lokacije Cinema City festivala. 


Filmom „Naši očevi, majke i njihova djeca“ u režiji Sanje Savić počele su prve projekcije na jedinoj zatvorenoj lokaciji bioskopa Beogradska indoor cinema - Bioskop u zatvorenom prostoru na uglu Beogradske i ulice Lisinskog. Nakon ovog filma posetioci su imali priliku da pogledaju i film Tamare von Steiner „Controindicazione“ film koji govori o zatvorskoj bolnici za mentalno obolel osobe u italiji. Odmah potom  predstavio nam se dugo očekivani film Luke Bursaća „Afterparti“ koji  nas uvodi u svet instant hedonizma i noćnog života mladih u Srbiji. Ljubitelji hip hop muzike uživali su  u projekciji filma Angelique Germain „Univerzalno stanje uma“, koji nas je uz sjajne muzičke zvuke proveo kroz internacionalnu scenu hio hip muzike. 


U barkonoj atmosferi ulice Vladimira Nazora, na levoj strani Podgrađa od Beogradske ulice, u bioskop na otvorenom Nazorovoj open air cinema predstavila su se dva sjajana filma. Satirična komedija koja je otvorila ovu lokaciju dolazi nam iz Francuske, režisera Iana Klipera „Zvezdano nebo nad mojom glavom“ . Drugi sjajan film koji se prikaziovao u Nazorovoj ulici jeste „Jesen samuraja“ film Danila Bećkovića.


Na najvećoj lokaciji Kapija Open Air Cinema, lokaciji iza Beogradske kapije, posetioci festivala uživali su u dve divene komedije i emotivnoj drami o legendi muzičke scene Nik Kejvu. „Dva loto listića“ režisera Paul Negoescua, komedija koja nam dolazi iz Rumunije otvorila je ovu lokaciju.  Nakon komedije prikazan je film režisera Andrua Dominika, emotivna drama o porodičnoj tragediji Nik Kejva „Još jednom s emocijom“. Posle teškog ali dirljivog filma na platnu je ponovo bila prikazana komedija koja nam dolazi iz Izraela „Sveti vazduh“režisera Shady Srour.
Na lokaciji Rampin put open air cinema, na putu koji vodi od crkve Sv. Juraja ka Tvrđavi, predstavili su se kreativci iz niskobudžetnih industrija u okviru selekcije Up to 10 000 bucks. Druge večeri publika je imala priliku da uživa u 15 kratkometražnih filmova.