Gasoline Rainbow

Gasoline Rainbow

Žanr: drama / avantura
Zemlja porekla: SAD
Godina proizvodnje: 2023.
Trajanje: 1h 48m

Režija: Bill Ross IV i Turner Ross
Scenario: Davey Ramsey, Bill Ross IV i Turner Ross

Glavne uloge: Tony Aburto, Micah Bunch, Nichole Dukes


Programska selekcija: Filmski program
ponedeljak, 27. nov 2023. @ 19:00 - SKCNS Fabrika / Novi Sad
četvrtak, 30. nov 2023. @ 21:00 - KS Svilara / Novi Sad
utorak, 5. dec 2023. @ 20:00 - Dorćol Platz / Beograd


Na ovogodišnjem Cinema City festivalu gledaćemo američku dramu Gasoline Rainbow (2023) čiju režiju potpisuju Bill i Turner Ross.

Sa srednjom školom iza sebe, pet tinejdžera iz malog grada u Oregonu odlučuju da se upuste u poslednju avanturu. Ukrcavajući se u kombi sa pokvarenim zadnjim svetlom, njihova misija je da stignu do mesta na kome nikada nisu bili – obale Pacifika, pet stotina milja daleko. Njihov plan, u tri reči: Nek ide život.


Kombijem, čamcem, vozom i pešice, njihova improvizovana odiseja vodi ih kroz pustinjsku divljinu, industrijske zabiti i gradske četvrti. Na tom putu nailaze na različite ljude i otkrivaju da će njihovi životi biti predodređeni putevima koje sami krče. Oni su zaboravljena deca iz zaboravljenog grada, ali imaju svoju slobodu i imaju jedno drugo, dok jure ka neizvesnoj budućnosti – na žurku na kraju sveta.


Film će biti prikazan na Cinema City festivalu, koji se ove godine održava od 25. novembra do 1. decembra u Novom Sadu u Svilari i SKCNS Fabrici i od 3. do 5. decembra u Beogradu na Dorćol Platz-u