26/06/2020 15:34

Frejm - letnji bioskop u kampusu

Frejm
Letnji bioskop / Koncerti / Art / Edu




Leto u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu ispunjeno filmovima u letnjem bioskopu, koncertima i umetničkim programom počinje 10. jula i trajaće najmanje 30 dana.

Veliki spektakularni bioskop poput onih na Cinema City festivalu, gigantsko platno i vrhunski zvuk kreiraće jedinsteveno iskustvo gledanja filmova na otvorenom.



Program će obuhvatati: filmske projekcije, koncerte, umetničke prezentacije, edukativne panele na temu filma, muzike i omladinskih pitanja.  

Okosnica programa biće filmovi podeljeni u tri segmenta:  

1. Pažljivo selektovani bioskopski hitovi, filmovi aktuelne svetske produkcije     
2. Filmovi domaće produkcije sa posebnim fokusim na restauirana izdanja domaćih filmskih klasika,  
3. Art-house filmska ostvarenje nagrađivana na svetskim festivalima.  


Drugi segment programa biće koncerti vikendima. Selekcija programa će obuhvatiti renomirane domaće (i regionalne) bendove, kao i nove snage, mlade talentovane izvođače.  

Treći segment  će obuhvatiti prezentacije umetničkih programa sa fokusom na video art i skulpturu.

2020. godinu definitivno će obeležiti epidemija korona virusa koja je zaustavila čitav svet, naterala nas da se okrenemo sebi, svojim porodicama i u višenedeljnoj izolaciji svi zajedno pokušamo da sprečimo da se virus proširi još vise. Promene koje je korona donela menjaju naše navike i zacrtane planove.  

Inspirisani novonastalom situacijom pokrećemo novi projekat koji će ponovo povezati ljude i koji će na odgovoran način ispuniti leto svima onima koji će ga provesti u Novom Sadu (a verujemo da će većina Novosađana leto provesti upravo ovako).  

Projekat Frejm nastaje kroz saradnju više organizacija.

Inicijator projekta je Zoom Media, renomirana kompanija prepoznatljiva po cutting edge tehničkim rešenjima za događaje, lideri u video tehničkim rešenjima za bioskope, koncerte, festivale i sve ostale tipove događaja. Zajedno sa Udruženjem Cinema City, poznatom po vise od deset godina delovanja na promociji nezavisnog i art-house filma kroz festival Cinema City i brojnim drugim projektima, kao i marketinškom agencijom HNS Creative, liderom u kreiranju konceptualnih/korporativnih događaja i prezentacija sa dugom praksom u promovisanju kulturnih i zabavnih manifestacija. Četvrti partner na projektu je OPENS – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019 koja će sa svojim resursima i reputacijom pomoći da projekat dobije zamišljenu formu, vidljivost i publiku.