09/08/2023 14:44

Filmski program na Malomfesztiválu!

Na Malomfesztiválu u Oromu, publika će imati priliku da uz bogat muzički program, radionice, sadržaje za decu i različita dešavanja, prvi put uživa i u projekcijama filmova pod otvorenim nebom. U četvrtak i petak, 11. i 12. avgusta, biće prikazano šest sjajnih filmova u dve selekcije:

Dok'n'Ritam
11. avgust: Bure Bareta (21.00) i Teški hor (22.00)
12. avgust: Suženi snovi (21.00) i Rainey (21.45)

Riverside Cinema
11. avgust: The Shining (22.45)
12. avgust: Inception (22.30)

Film Bure Bareta je muzički dokumentarac snimljen za samo 80 minuta: Goran Bare zavaljen u stolici govori o detinjstvu, odrastanju i zrelosti, o ljubavi, Trampu i alergiji na ambroziju, o tome zašto mu je uvreda kad ga nazovu roker i o mnogočemu drugom o čemu je do sada ćutao. I sve to začinjeno žestokim, "teškim bojama"...


Film Teški hor je priča o grupi entuzijasta, koja inicira okupljanje romskog hora, sa idejom, da hor ostvari zajednički nastup sa poznatim bendom Kultur Shock iz Sijetla, predstavljajući tradicionalnu romsku muziku u hard core aranžmanima. Dok pratimo napore producenta, reditelja, korepetitora i dirigenta da osposobe „slučajne horiste“ za javni nastup, javlja se strepnja, da li će trud biti uzaludan, ako planirana saradnja izostane. Reč je o filmu koji je nastao kao posledica rada na istoimenom muzičko-scenskom događaju, sa velikim uspehom realizovanim pre desetak godina, nizom premijera na festivalima u zemlji i inostranstvu (BELEF / RS, FIAT / CG, MESS / BIH, EXPONTO / SLO…).


Suženi snovi – Repetitor u CZ-u predstavlja sad već legendarni koncert beogradskog punk rock sastava Repetitor održan 2017. u Okružnom zatvoru u Beogradu koji je na ovaj način dobio i svoje filmsko izdanje.


Višenagrađivani film Rainey priča priču o Marku Rejniju, niškom muzičaru koji je rođen sa jednim prstom na levoj šaci, prikazujući kako kroz borbu sa svojom najvećom nesigurnošću ovaj mladić prerasta u lokalnu zvezdu i postaje simbol nade i upornosti.

Opis slike ni na voljo.

Kjubrikov kultni film The Shining prati Džeka Torensa i njegovu porodicu koji odlaze u izolovani hotel gde Džek treba da bude čuvar. Izolazija polako, ali sigurno menja Džeka iz korena, a ono što se dešava dalje je filmska istorija.


S obzirom da se njegovo najnovije ostvarenje Openhajmer trenutno prikazuje u bioskopima, odlučili smo da prikažemo jedan od voljenijih Nolanovih filmova, Inception. Radnja prati Koba (Leonarda Dikaprija) i njegov tim koji pokušavaju da usade ideju u snove Saitovom sinu, gde nailaze na mnoge probleme.

Dok'n'Ritam je festival osnovan 2016. godine, prvi tog tipa u Srbiji koji je bavi afirmacijom muzičkog dokumentarca kao žanra, promocijom muzičkih knjiga i koncerata. Sastoji se od revijalnog i takmičarskog dela, ali i koncerata i tribina i panela sa muzičarima i filmskim stvaraocima.U septembru ove godine biće održan osmi put.

Riverside Cinema je projekat Cinema City-a i Američkog kutka Novi Sad koji će ovog leta prikazati klasike američke kinematografije pod otvorenim nebom.