17/05/2010 10:44

Exit Point predstavlja izraelsku komediju "Pitanje veličine"

Četiri prijatelja iz izraelskog grada Ramla imaju problema sa prekomernom težinom. Umorni su od dijeta i kluba strogog režima ishrane kojem pripadaju. Kada glavni junak Herzl, težak 155kg, izgubi posao kuvara, počinje da radi kao perač sudova u japanskom restoranu.

Zahvaljujući novoj okolini, po prvi puta se upoznaje sa sumo kulturom, otkrivajući, na svoje veliko iznenađenje i zadovoljstvo, svet gde su ljudi sa prekomernom težinom jako cenjeni i poštovani. Zahvaljujući Kitanu, vlasniku restorana koji je pobegao iz Japana zbog obračuna sa mafijom, Herzl se upoznaje sa ovom vrstom sporta i zaljubljuje u japansku veštinu borbe. Herl želi da Kitano bude njihov trener, pošto se svojevremeno u Japanu time i bavio. Da bi se prihvatio svoje stare dužnosti, četiri najbolja i vrlo gojazna prijatelja moraće da se dobro potrude...

Pitanje veličine“, na originalan i duhovit način, govori o sposobnosti prihvatanja sopstvenih vrednosti. Izraelski film u svetu nije bio poznat po komedijama, ali nakon ovog filma sve se promenilo. Film „Pitanje veličine“ osvojio je devet nagrada i ukupno deset nominacija na festivalima širom sveta.