15/11/2023 09:45

Eva Demeter, Alexandre Trauner ART/Film Festival, na CON konferenciji

Na CON konferenciju koju Udruženje Cinema City ove godine organizuje od 25. novembra do 1. decembra u Novom Sadu, kao jedna od panelitkinja stiže i Eva Demeterdirektorka Alexandre Trauner ART/Film Festivala.

Ulaznice za CON konferenciju dostupne su u Gigs Tix-u, po ceni od 800 dinara za jedan dan, odnosno 1200 dinara za oba.


Eva Demeter je diplomirala na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta u Segedinu, Fakultet umetnosti, 2010. godine. Tokom studija se uključila u organizacioni rad međunarodnih festivala likovne umetnosti i naučnog filma. Prvo je bila sekretar festivala, kasnije predžiri, a potom koordinator za međunarodne odnose festivala. 2019. je bila glavni organizator festivala, a od 2020. je na poziciji direktorke Alexandre Trauner ART/Film Festival.

Takođe je aktivno uključena u organizaciju TISZApART Cinema, gde se bavi odnosima sa publikom, pisanjem, ako i vođenjem domaćih i međunarodnih takmičenja. Godine 2021. objavljena je njena publikacija pod nazivom History of Szolnok Film Festivals. Često predstavlja kompaniju u zemlji i inostranstvu kao član žirija na filmskim festivalima, kao i na treninzima i konferencijama Europa Cinemas i CICAE.

Nove najave i opširnije informacije o preciznom vremenu i lokaciji održavanja panela na CON konferenciji slede uskoro.