08/12/2010 09:21

Cinema City 2011

Novo izdanje Festivala filma i medija Cinema City održaće se od 18. do 25. juna 2011. godine. Tokom osam dana festivala Novi Sad će ponovo postati grad-bioskop i značajan festivalski centar sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programom uz veliki broj gostiju iz sveta filma.


Prethodno izdanje festivala Cinema City, koje je trajalo od 5. do 12. juna, obeležilo je gostovanje čuvene američke glumice i pevačice Džulijet Luis (Juliette Lewis), koja je otvorila filmski program i nastupila na muzičkom otvaranju festivala 5. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. 

Festival je tokom osam dana predstavio više od 120 filmova, preko 30 premijera u tri takmičarske i 11 revijalnih selekcija. Festival se odvijao na pet lokacija, u Katoličkoj porti, Srpskom narodnom pozorištu, Dunavskom parku, Pozorištu mladih i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. 

Tokom osam dana, Cinema City je ove godine posetilo više od 80 000 gledalaca, koji su imali priliku da na originalan način i u posebnoj atmosferi uživaju u nekim od najboljih dostignuća sedme umetnosti. Festivalska 2010-ta je postavila standarde i još veće izazove pred budućim izdanjem koje će učiniti novi iskorak napred.

Vidimo se na festivalu Cinema City 2011, uz brojne filmske premijere, poznate goste iz sveta filma i inovativne prateće programe!