Cinema City @ nova kreativna četvrt

U potrazi za prostorom van predvidivih mesta, nailazimo na Kinesku četvrt i Limanski park, kao alternativne umetničke prostore, revitalizovane iz industrijske četvrti u art kvart.



Noseći kulturno nasleđe Limana sedamdesetih i osamdesetih godina, Kineska četvrt se danas ponovo budi kao alternativni kulturni prostor. Lokalna mikro proizvodnja zanatskih radionica prepliće se sa muzičkim klupskim programom i lokalnim kulturnim inicijativama, gradeći novi identitet ovog prostora.



Potencijal ove četvrti da generiše i primi brojne kreativne inicijative, može da ubrza regeneraciju ove četvrti u umetnički kvart tokom cele godine, što je proces u kome želimo da učestvujemo.


Celokupan program ovogodišnjeg festivala Cinema City biće smešten na ovoj jedinstvenoj lokaciji, novoj kreativnoj četvrti. Ova revitalizovana industrijska zona poseduje jedinstven šarm koji pridodaje originalnoj festivalskoj atmosferi i celokupnom festivalskom iskustvu.



Od 25. juna do 2. jula, posetioci festivala će pratiti kvalitetan festivalski program u bioskopu na otvorenom u Limanskom parku - Amstel Open Air Cinema, potom u bioskopu na otvorenom - SKCNS Fabrika Open Air - u Kineskoj četvrti, potom u indoor prostorima - SKCNS Fabrika i Quarter.




Sjajnoj atmosferi, svakako, će doprineti omiljena lokacija - Firchie Think Tank Studio, ali i novi i skriveni prostori Kineske četvrti, poput bioskopskog prostora - Indoor Cinema.





I ove godine filmska ostvarenja će biti prikazivana na atraktivnoj lokaciji SKCNS Brod Teatar, smeštenoj na dunavskom keju. Brod Teatar će biti otvorena lokacija 9. Cinema City festivala, besplatna za sve koji žele da je posete i osete deo atmosfere ovogodišnjeg festivala!


Vidimo se @ kreativna četvt:
Kineska četvrt & Limanski park

#CinemaCity2016


Lokacije