Stado

The Herd

Žanr: Komedija
Zemlja porekla: Srbija
Godina proizvodnje: 2016.
Trajanje: 100 min

Režija: Nikola Kojo
Scenario: Nebojša Romčević

Glavne uloge: Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Srđan Timarov, Goran Šušljik, Branislav Trifunović, Goran Radaković, Petar Strugar, Vojin Ćetković, Miloš Samolov, Hristina Popović, Mira Banjac, Milica Jevtić, Nikola Pejaković

Programska selekcija: Nacionalna klasa

Projekcije na festivalu Cinema City:
nedelja, 3. sept 2017. @ 22:00 - Nazorova Open Air Cinema

Sinopsis:

„Stado“ je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često je veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa sa đavolom, ako je potrebno. Može se reći da je „Stado“ zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država.

Režija:

Nikola Kojo je rođen 5. septembra 1967. godine u Beogradu, Srbija, Jugoslavija. On je srpski glumac poznat po filmovima „Parada“ (2011), „Lepa sela lepo gore“ (1996), i „Mi nismo anđeli“. Kojo je debitovao na filmu sa nepunih 13 godina, a tokom osamdesetih je igrao zapažene uloge u filmu „Igmanski marš“ (1983) i televizijskoj seriji „Sivi dom“ (1984),  kao i u veoma popularnom filmskom serijalu „Lude godine“ u kojem se profilisao kao jedan od najčuvenijih glumaca mlađe generacije u bivšoj Jugoslaviji. U narednim godinama njegova popularnost raste, a on nastavlja da igra ozbiljnije i zahtevnije uloge, uglavnom na filmu, dok se iz pozorišta povlači na neodređeno vreme.