Arhiva Cinema City 2010.

Kriva je

Guilty

Žanr: Dokumentarni film
Zemlja porekla: Srbija
Godina proizvodnje: 2009.
Trajanje: 25 min.

Režija: Milica Đenić
Scenario: Milica Đenić



Programska selekcija: Up to 10.000 bucks

Budžet: 300

Sinopsis:

Marija iz Makedonije odlazi svake godine u Hrvatsku na pank-rok festival. Ove godine joj je mnogo teže pošto su joj zabranili prolaz kroz Srbiju. Marija odluči da stopira, da spava na plažama, da upozna prijatelje na festivalima.

Reditelj:

Rođen 16. aprila 1985. godine u Beogradu. Od 2004. do 2007. pohađa školu filma Kvadrat. Od 2005. studira istoriju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Upisao se na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu 2007. godine. Trenutno je na trećoj godini studija na odseku za filmsku i TV režiju.

Filmografija reditelja:

2009. „Kriva je” - kratki dokumentarni film

2009. „Braća” - kratki film

2008. „Soba 22” - kratki film

2007. „Brod u boci” - kratki film

2006. „Dunje ranke” - kratki dokumentarni film

2006. „Linija svetlosti” - kratki film

2006. „Garden of the Good Hope” - kratki dokumentarni film

2005. „Iluzija” - kratki film

(Klik za veću sliku)