Kad bih mogla da biram

If I Could Choose

Žanr: Igrani, studentski
Zemlja porekla: Srbija
Godina proizvodnje: 2015
Trajanje: 9 min

Režija: Žarko Sebić, Mirjana Isakov
Scenario: Marina Obradović

Glavne uloge: Marina Obradović

Programska selekcija: Up to 10.000 Bucks

Projekcije na festivalu Cinema City:
petak, 1. sept 2017. @ 20:30 - Rampin put Open Air

Sinopsis:

Film je inspirisan životnom pričom Marine Obradović, dvadesetčetvorogodišnje devojke iz sela Gložan u blizini Novog Sada, koja, kako sama kaže, ne pati od već ima cerebralnu paralizu. Scenario je zasnovan na prepisci sa Marinom putem i-mejla, a propratni tekst u filmu je preuzet iz mejlova, a rečenice su u celosti autentično prenesene. U filmu se pojavljuje i orkestar "Goodpeople" koji čine osobe sa invaliditetom, a koji izvodi prateću muziku u filmu.

Režija:

ŽARKO SEBIĆ  (1965)
Radi u ŠOSO „Milan Petrović“, Novi Sad, kao voditelj muzičke radionice SOUNDBEAM. Bio je član nekoliko rok sastava od kojih je najpoznatija grupa „Revolveri“. Od 2000-te godine se bavi muzikom za decu kao producent i kompozitor. Učesnik je brojnih dečijih festivala. Objavio je CD  „Muzika za decu, veliku i malu“ u izdanju PGP RTS.

MIRJANA ISAKOV (1964)
Završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo. Slikar i likovni pedagog. Radi na unapređenju pristupačnosti i dizajna za sve u Šoso „Milan Petrović i u udruženju „Centar za socijalnu inkluziju“, Novi Sad.