Cvetna dolina

Virágvölgy (Blossom Valley)

Žanr: drama
Zemlja porekla: Mađarska
Godina proizvodnje: 2018
Trajanje: 83 min.

Režija: László Csuja
Scenario: László Csuja i Gergő V. Nagy

Glavne uloge: Bianka Berényi, László Réti, Károly Kozma, György Kardos, Róbert Kardos

Programska selekcija: Filmski program

Projekcije na festivalu Cinema City:
subota, 26. okt 2019. @ 19:15 - Svilara cinema 1
nedelja, 27. okt 2019. @ 14:50 - Svilara cinema 1

Iz Mađarske nam u okviru projekta K3CI na festival Cinema Now dolazi ironična pank drama o putovanjima jednog čudnog para pod nazivom - Cvetna dolina!

Ovo je film koji postavlja pitanje: Ko su pravi ludaci u ovom poremećenom svetu? Priča u kojoj se prepliću poetske i realističke slike govori o tome kako devojka Bianka kidnapuje dete i nagovara svog ljubavnika Lacija da joj pomogne da zajedno stvore dom… Oni počinju da žive u kamp prikolici, stalno su na putu, beže i od zakona ali i od gomile prevaranata.

Cvetna dolina je rezultat udruženog napora grupe entuzijasta, mladih ljudi iz filmske industrije da naprave svoj prvi, pravi dugometražni igrani film, što im je tokom godinu dana nakon premijere donelo 5 nagrada na na prestižnim svetskim festivalima, među kojima su Karlovy Vary International Film Festival i Festival evropskog filma Palić.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.


Cvetna dolina u Novi Sad dolazi u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.