22/06/2011 13:21

Čuveni Bartas na CineYouthu

Na repertoaru CineYouth programa sa početkom u 15h, koji se održava u The End cafeu bioskopa Arena Cineplex, posetioci će biti u prilici da razgovaraju sa jednim od najznačajnijih filmskih autora nezavisnog filma, čuvenim Šarunasom Bartasom. Bartas je jedan od najistaknutijih evropskih savremenih filmskih reditelja. Njegovi filmovi su prikazivani u Kanu, Veneciji, Berlinu i mnogim drugim međunarodnim filmskim festivalima.



Posetioci festivala Cinema City u prilici su da kroz selekciju Omaž stranom autoru, pogledaju neka od njegovih najboljih ostvarenja. Na panelu će učestvovati i selektora festivala, Ticijana Finci, koja potpisuje izbor sjajnih filmova programa Nobarcode.



Finci je nekadašnja direktorka renomiranog filmskog festivala u Majamiju, a ima bogato, devetogodišnje iskustvo iz Lokarna, radeći prvo na poziciji programske direktorke, a zatim zamenice direktora tamošnjeg festivala. Čuveni filmski festivali u Veneciji, Trstu, Pesaru i Taormini takođe su deo Ticijanine duge filmske karijere. Uspeh je ostvarila i na polju vizuelnih umetnosti, kao kustos i inicirala saradnju festivala u Lokarnu sa poznatim muzejima i galerijama širom sveta.