12/11/2014 11:51

Svetska premijera filma "Muzika je univerzalni jezik" reditelja Miloša Drobnjakovića u Holivudu

Nakon niza festivala u zemlji i regionu, dokumentarni muzički film "Muzika je univerzalni jezik" (Music is a Universal Language) reditelja Miloša Drobnjakovića, imaće svoju svetsku premijeru na Arpa Internacionalnom filmskom festivalu u Holivudu, koji se ove godine održava od 14. do 16. novembra.



Film je u Srbiji premijerno prikazan na festivalu Cinema City, u okviru selekcije Planet Rock, nakon čega su usledila prikazivanja na drugim festivalima u regionu. Takođe, film je bio deo postavke predstavljanja grada Novog Sada na Donaufestu u Ulmu.


Ovaj kratki dokumentarni muzički film nesvakidašnja je priča o regionalnoj muzičkoj i kantautorskoj sceni, a akteri ovog filma deo su većeg muzičkog i pesničkog kolektiva poznatog pod imenom Novi Odmetnici. Film je izuzetno zanimljiv zato što ove autore i bendove upoznajemo iz perspektive Edija Kunija (Eddie Cooney), muzičkog publiciste iz Velike Britanije koji već godinama piše kolumnu Continental Drift za muzički magazin Rock’n’Reel.

Reditelj filma je Miloš Drobnjaković, a produkciju potpisuje Niobids Production, u saradnji s Kreativnim centrom Vigvam, Gradom Novim Sadom i Kulturnim centrom Novog Sada.



Izvor: Tanjug / B92