26/06/2016 08:43

Festivalske avanture drugog Cinema City dana

Vidimo se u Kineskoj četvrti i Limanskom parku

Novi festivalski dan započinjemo u 18:00 u Indoor Cinemi, filmom Dejana Vlaisavljevića Paluba ispod Terazija, u kom se uz pomoć noir toucha prikazuje beogradska umetnička scena ali i svet koji se krije iza nje.




Nakon ove projekcije uživaćemo uz Roditelje Kristijana Tafdrupa, koji prikazuje šta se desi kada jako želite da se vratite u mladost. U okviru Up to 10,000 Bucks čeka nas šest novih i svežih ostvarenja: Nokaut, Odbrojavanje, Deus Ex Machina, Održavanje ravnoteže, Šumski komšiluk, 24h ljubav.



SKCNS Fabrika Open Air oživeće u 21:00 uz legendarnog flamenko muzičara na filmu Pako de Lusija: Putovanje, a od 23:00 će nas uzdrmati zvuci Metalike u filmu Radio snovi. Da li ste znali da čuveni bend u Avganistanu radi na albumu sa novonastalim bendom Kabul Dreams? Pogledajte kako izgleda njihova svakodnevnica u preplitanju kreativnih i trivijalnih momenata.


U Limanskom parku na lokaciji Amstel Open Air Cinema, očekuju nas sjajna ostvarenja iz selekcije 360°, Gori, gori, gori – mračna i emotivna komedija Čanje Baton, u kom jednu od glavnih uloga tumači zvezda višestruko nagrađivane TV serije „Downton Abbey“, Lora Karmajkl, i Alojz Tobijasa Nole za avanturiste koji žele da prate privatnog detektiva u otkrivanju sveta uz pomoć enigmatičnog glasa žene.



.

Firchie Think Tank Studio nam prikazuje Sonitu, avganistansku reperku kroz sukob između tradijcije i životnih ambicija, a u okviru selekcije Planet Rock. Nakon filma, sa početkom u 23h, sledi tradicionalno dobra žurka koja obećava nasmejane jazz, funky, indie dance i deep house ritmove u izboru VKSHN.


U 21:00 na keju možete pogledati Limunovo drvo
, film o muzičkoj sceni osamdesetih i prvom bendu legendarnog Milana Mladenovića. SKCNS Brod Teatar u okviru festivala Cinema City prikazuje filmove u saradnji sa Francuskim institutom. Pogledajte odlična ostvarenja kratkog metra: Aissa, Le Repas Dominical, Molii, Le Premier Pas, Shopping sa početkom u 23h, i saznajte više o životu iz perspektive sjajnih francuskih autora. Dođite i večeras da se zabavimo uz odlične filmove!



Vidimo se od 25. juna do 2. jula u kreativnoj četvrti!

Želimo vam nezaboravan filmski i muzički program @ #CinemaCity2016!

Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.