27/07/2022 02:22

Cinema City preporučuje: Malomfestival

11-13. avgust 2022.
Bravo! Leto je naj!

LOKACIJA:
Orom, vetrenjača

VREME:
Kamp građenja festivala: 31. jul-10. avgust 2022.
Kamp uređenja festivala: 31. jul-10. avgust 2022.
Stvaralački kampovi: 05-10. avgust 2022.
Vetrenjača Festival: 11-13. avgust 2022.

Dragi posetioci festivala, dragi svi koji ste već možda bili na festivalu, i svi koji još niste. I ove godine će se održati Vetrenjača Festival. I dalje gradimo zajednicu, stignimo i ove godine od JA do MI. Svake godine se trudimo da u Oromu stvorimo univerzum kakav je moguć samo ovde, samo sada, sa vama. Zbog toga što ovo mesto poseduje čaroliju. Čuda mogu da se dese, i dešavaju se oko Vetrenjače. Vetrenjača Festival je uvek posebna prilika, uvek je praznik starih i novih prijateljstava, šire i uže, bukvalne i apstraktne porodice, novih doživljaja i starih uspomena, praznik prirode. Kada vas neko pita: Kakav je bio Vetrenjača Festival? Teško je odgovoriti, možda i nemoguće, prosto treba biti tamo.



Omladinsko i kulturno udruženje Wemsical Serbia osmi put organizuje Vetrenjača Festival u Oromu između 11. i 13. avgusta 2022. godine. Ni ove godine neće izostati stvaralački kampovi i kampovi građenja i uređenja festivala. Neka strnište bude puno života, plešimo i ove godine oko vetrenjače.

PLAKAT FESTIVALA – Odrednica ovogodišnjeg imidža je divlji zec obučen u kožu šakala. Obrnuta simbolika predstavlja kulturu sakrivenu u festivalsku sliku, bezbrojne prave vrednosti koje se kriju iza noćnih žurki.

I OVE GODINE – KAO I PRETHODNIH – SVE JE EKO, BIO!

Organizatorima Vetrenjača Festivala je jako važno da manifestacija iz godine u godinu postane sve zelenija, i da možda jednom stignemo do toga da uopšte ne proizvodimo smeće. Zbog toga je pre par godina izgrađena festivalska kuhinja koja uopšte ne sadrži plastiku, hrana za posetioce se sprema od proizvoda koje se uzgajaju lokalno. Kod nas ni vegetarijanci/vegani neće ostati gladni, veliki je naglasak stavljen upravo na vegetarijansku/vegansku kuhinju.

Tokom izgradnje i uređenja festivala radimo sa recikliranim materijalima, od drveta pravimo sve što možemo, a za uređenje koristimo materijale koji nisu u osnovi plastični, već su velikim delom reciklirani.

Želimo i kod naših posetilaca da probudimo ekološku svest, pa ih sve molimo da ponesu sopstvene posude, escajg i šolje, ali ako zaborave, na samom festivalu može da se kupi čaša za višekratnu upotrebu. Selektivno sakupljamo otpad, ne razbacujemo ga, ipak svi pomalo dolazimo kući na festival.

U tuš kabinama se nalaze eko šamponi i sapuni, a logo festivala ni ove godine ne štampamo na nove majice, već na korišćene.

MUZIKA NA FESTIVALU: Mi smo već na iglama od nestrpljenja da čujemo prve akorde prvog koncerta. Kao i prethodnih godina, donosimo vam širok spektar kvalitetne muzike. Mladi, novi bendovi i stari vukovi dolaze na scene Vetrenjača festa. Izvorna muzika, alternativa, pop, post rock, jazz, klasična, world, gipsy-punk, plesna, ona za sedenje u tišini, za ludačko skakanje u prašini – imamo izbor za sve ukuse. Bendovi bukvalno dolaze sa svih krajeva sveta, od Zanzibara do Velike Britanije. Lista nije potpuna, ali evo prvih imena:

Bohemian Betyars & Parno Graszt (HU), Henge (UK), Deva (HU), KurtaUtca (RS), Repetitor (RS), Skier & Yeti (RS), BCUC (ZA), bongor (HU), Nemi Pesnik (RS), Óperentzia (HU), HarMálek Orchestr (CZ), Csonka Ferenc és zenekara (RS), KOIKOI (RS), 6363 x LilFrakk (HU), Sara Renar (HR), Dejan Milićević (RS), Dj Budai (HU)…

BIĆE JOŠ: kao i dosad, besplatna upotreba bazena, parking, mogućnost za postavljanje šatora na dve lokacije (oko bazen, na strništu), WC, tuš kabine, programi za najmlađe i one malo starije, SoulKitchen, fine mekike, ledeni špricer, proradiće Vetrenjača kujna, mališane očekuje mini – Vetrenjača, u Chill šatoru će se u Čajdžinici služiti čaj, dolazi Tremolo Forte, ali ni popodne nećete provesti dokoni. Osim toga, spremamo još puno iznenađenja! Na festival su dobrodošle porodice, ali i kućni ljubimci, pa nemojte kod kuće zaboraviti klinčuriju, kuce, ali ni bake i deke!

STVARALAČKI KAMPOVI VETRENJAČA FESTIVALA 2022:

Pored vetrenjače ljudi postaju kreativniji. A svu tu nakupljenu kreativnost, stvaralačku energiju je najbolje zauzdati našim stvaralačkim kampovima. Leto je igra, umetnost je igra, pa se nadamo da ćete uspeti da oslobodite vredne misli, da otvorite srca i oči, da nađete inspiraciju u okruženju, i da pet dana pred festival provedete u porodičnoj atmosferi na kakvu su već navikli učesnici kampova.

Ove godine četiri kampa očekuju zainteresovane: LIKOVNA UMETNOST, TEATAR, MUZIKA, KNJIŽEVNOST


EARLY BIRD/LOKATPATRIOT, tj. ulaznice za prve laste: 3000 RSD (samo Srbija)
KARTE U PRETPRODAJI (online, offline): 3800 RSD / 12.000 HUF / 35 EUR
KARTE ZA OROMČANE: 2500 RSD Kupovina karata na onlajn platformama: http://gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/3580-malomfesztival2022 (Srbija) https://tixa.hu/malomfesztival2022 (Mađarska)
Besplatan ulaz mlađima od 13 godina.

Broj mesta na festivalu je ograničen. Ako preostane karata, moći će da se kupe na licu mesta. Cenu tih karata i dnevnih ulaznica ćemo objaviti naknadno.